OM OSS

Distex Byggsystem AB är ett Kristianstad baserat företag som producerar och säljer byggprodukter, vårt huvud område är plastbaserade produkter då vi har ett systerbolag vilket vi
tillsammans med utvecklar produkter och lösningar.

Vi jobbar ständigt  med ett stort fokus på smartare lösningar både vad gäller handhavande och inte minst lager och logistikmässigt, rätt produkt till rätt pris levererad på rätt plats i rätt tid.

Distex Byggsystem AB ingår i koncernen Estrids AB.

Ett exempel på en av våra smarta armeringsdistanser är MDK där vi minskat den effektiva fraktvolymen i förhållande till traditionella förpackningar med ca 60%, sen att ett enkelt handhavande för slutkunden sparar ca 50% i arbetstid gör inte saken sämre.

Vi är ett försäljningsbolag inom området plastdetaljer med inriktning mot byggindustrin, Tillverkningen av plastdetaljerna utförs i vårt systerbolag Mouldex AB. 
​​​​​​​Koncernen har en omsättning på ca 150 miljkronor.
logga-bla-logga-bla-
logga bla
Distex byggsystem startade 2010 i blygsam skala, verksamheten tog fart under 2011 och har haft en stadig tillväxt sedan dess.

Distex styrka ligger i att vi har en mycket solid och långsiktig ägare samt att vi har ett systerbolag som producerar våra produkter vilket ger oss en unik möjlighet att leverera de produkter som kunden har behov av. Vidare är vår logistik en enormt viktig faktor. Vi kan i de flesta fallen leverera varorna på 2-3 arbetsdagar vilket säkerställer att kunden har rätt produkt på rätt plats i rätt tid.

Vi levererar i dagsläget distanser till flera av de ledande bolagen inom både bygg, prefabindustrin och byggmaterial handeln.